Eu în dialog cu mine, sau cum scrisoarea către Eu-ul tău din viitor te ajută să îți definești propria evoluție

de | 25 ian. 2024 | Gânduri

Eu în dialog cu mine, sau cum scrisoarea către Eu-ul tău din viitor te ajută să îți definești propria evoluție

Odată cu sosirea unui nou an, mulți dintre noi simțim că aceasta este o oportunitate proaspătă de a ne seta obiective și de a adopta schimbări pozitive. În acest context, rezoluțiile de Anul Nou devin farul care ne ghidează către autodezvoltare și împlinire personală. Anul acesta în schimb îți propun o abordare un pic mai diferită.

Ideea rezoluțiilor de Anul Nou a intrat în viața mea odată cu vizionare filmului “Jurnalul lui Bridget Jones” în 2001, și începând cu acel an mi-am tot perfecționat atât tehnicile de setare a rezoluțiilor cât și metodele de combatere a rezistențelor ce apăreau de-a lungul acestui proces. Iar la un moment dat, în timp ce căutam o abordare mai creativă a acestor rezoluții m-am gândit să compun o scrisoare către mine de la începutul următorului an, care să-mi servească ca un fel de călăuză personală și să-mi amintească cine sunt și în ce direcție mă îndrept în viață.

De ce ai face și tu asta? Păi având în vedere că trăim într-o lume în care timpul pare să treacă cu o viteză uluitoare, este adesea dificil să anticipăm schimbările și provocările care ne așteaptă în viitor . Așa că scrierea unei scrisori către sinele tău din viitor, ar putea deveni un instrument prețios pentru a-ți seta intenții și obiective clare. De asemenea tot prin această metodă îți vei putea exprima aspirațiile, speranțele și dorințele, creând astfel un cadru mental pentru realizările pe care îți dorești să le îndeplinești în următorul an, iar această scrisoare va deveni ca o hartă către viitorul tău având și un sistem de navigație personalizat. 

În același timp scrierea acestei scrisorii este și o formă de autocunoaștere și auto-reflecție, întrucât în încercarea de a comunica cu sinele tău din viitor, îți poți clarifica prioritățile și-ți examinezi valoriile ce îți ghidează deciziile. Iar acesta este un proces prin care devii conștient de propria evoluție și creștere.

O altă dimensiune importantă a acestei practici este anticiparea schimbărilor și adaptarea la ele. Prin exprimarea așteptărilor tale, dar și a temerilor și incertitudinilor, îți oferi șansa de a te pregăti mental și emoțional pentru ceea ce urmează. Iar acest lucru poate deveni o formă de sprijin pentru tine însuți în fața provocărilor ce pot apărea.

Scrierea către sinele tău din viitor este, de asemenea, o modalitate de a celebra realizările tale și de a-ți reaminti succesele pe care le-ai avut. Iar la sfârșitul anului, atunci când vei deschide scrisoarea, vei descoperi cât de mult ai crescut și câte ai realizat, și exact această auto-recunoaștere pozitivă poate alimenta motivația și încrederea în tine.

Și ca să concluzionez, această scrisoare de fapt devine o legătură între două etape ale vieții tale. Este o modalitate de a încheia un capitol și de a începe altul cu claritate și determinare. Iar comunicând cu sinele tău din viitor, creezi o conexiune între trecut, prezent și viitor, o conexiune ce îți va oferi oportunitatea de a-ți sculpta propriul destin și de a te conecta în mod profund cu ceea ce ești și cu ceea ce-ți dorești tu să devii.

Mai jos îți las câteva idei în cazul în care nu știi de unde să începi. Dar țin să menționez ca acestea sunt DOAR câteva idei generale, așa că te rog să le adaptezi pentru a se potrivi stilului și nevoilor tale, așa încât scrisoarea ta către tine să fie cât mai personală și autentică.

  • Spune „Hei” ție însuți (sau folosește orice altă formă de salut care îți place) și poți să introduci și motivele pentru care îți scrii această scrisoare
  • Vorbește despre starea ta actuală, realizări, provocări și emoții. Ce ai învățat în ultimul timp? Ce te preocupă?
  • Enumeră câteva obiective pe care ți le propui pentru următorul an. Pot fi obiective personale, profesionale sau legate de dezvoltarea ta personală.
  • Oferă-ți câteva încurajări și sfaturi pentru a-ți atinge obiectivele. Ce sfaturi ți-ai fi dorit să primești în trecut?
  • Arată apreciere pentru realizările tale din trecut și notează aspectele pentru care ești recunoscător.
  • Încheie cu gânduri pozitive și cu anticiparea unui viitor minunat și subliniază încredere în capacitatea ta de a depăși provocările și de a-ți îndeplini obiectivele.
  • Scrie o scrisoare de mână, doar să nu uiți unde o lași până anul viitor 🙂 
  • Folosește https://www.futureme.org/ și programează-ți data în care vrei să primești scrisoarea ta virtuală 

Mult succes și nu uita – e calea ta, sunt pașii tăi și amprenta ta !

Irina Manu

 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Share This
Sari la conținut