Salut, sunt Irina
Sunt Psiholog terapeut / Asistent Medical Principal și ofer servicii de consiliere pacienților aparținătorilor, specialiștilor din sistemul de sănătate și studenților din domeniile medicale.

Bună, sunt Irina și îmi îndrept pasiunea și expertiză spre susținerea celor care profesează în domeniul medical, dar și pacienților, aparținătorilor și studenților din domeniile medicale. Viziunea mea se conturează în lumina convingerii că sănătatea mintală este un pilon esențial al bunăstării globale, iar cei ce deja lucrează în linia întâi a îngrijirii, se pregătesc să lucreze sau beneficiază de serviciile medicale cauzate de un diagnostic complicat merită nu doar recunoaștere, ci și un spațiu dedicat în care să găsească resursele și sprijinul necesar pentru a face față provocărilor unui mediu solicitant.

În calitate de psiholog, misiunea mea este să creez un spațiu sigur, în care să poți explora, înțelege și transforma anumite aspecte ale vieții tale. Și în această călătorie îți voi oferi nu doar instrumente practice pentru gestionarea stresului și a epuizării, ci și un refugiu în care cei care își dedică viețile lor celor aflați în suferință, pot găsi răspunsuri la întrebările lor interioare, sprijin emoțional și strategii pentru menținerea unei sănătăți mintale solide. Iar cele mai importante „lecții” cu privire la aceste subiecte, le-am primit de-a lungul practicii îndelungate în serviciile de îngrijire paliativă, și tot ele au fost cele care mi-a sculptat convingerile, principiile, valorile dar si sloganu după care mă ghidez în viață: Indiferent ce vrei să faci, începe întotdeauna cu finalul în minte! 

În anii de experiență și multiple specializări atât în domeniul medical cât și în cel psihologic, am avut privilegiul de a lucra cu diverse persoane, de la studenți entuziaști la specialiști medicali experimentați, de la pacienți aflați în stadiile avansate ale diferitelor boli la aparținători dedicați îngrijirii celor dragi, pe care i-am ghidat să-și depășească provocările și să-și atingă potențialul maxim. Și fie că te confrunți cu stresul cotidian, anxietatea, epuizarea profesională sau căutarea unui sens mai profund al existenței, sunt aici să te ghidez cu înțelegere și respect, pentru că știu cât de important este să te simți înțeles și acceptat. Abordarea mea în terapie este una integrativă, combinând cunoștințe solide din domeniile medicale și psihologice pentru a oferi o asistență comprehensivă, iar înțelegerea profundă a legăturii dintre sănătatea fizică și cea mentală îmi permite să personalizez intervențiile pentru a se potrivi nevoilor unice ale fiecărui individ. Iar dezvoltare profesională constantă prin participarea la cursuri, conferințe și workshop-uri mă ajută să fiu mereu la curent cu cele mai recente cercetări și tehnici în domeniul medical și psihologic.

Pentru studenții din domeniile medicale: știu cât de copleșitoare poate fi călătoria anilor de studiu. Presiunea academică, tehnicile de îngrijire a pacienților, volumul mare de informații de învățat, adaptarea la situații noi, lipsa încrederii în sine, nevoia de a face față emoțiilor legate de interacțiunile cu pacienții și auto-descoperirea profesională pot crea provocări semnificative. De aceea, vă invit să explorați alături de mine instrumente care să vă ajute să vă dezvoltați atât abilitățile profesionale, cât și sănătatea mentală. 

Pentru studenții din domeniile medicale: știu cât de copleșitoare poate fi călătoria anilor de studiu. Presiunea academică, tehnicile de îngrijire a pacienților, volumul mare de informații de învățat, adaptarea la situații noi, lipsa încrederii în sine, nevoia de a face față emoțiilor legate de interacțiunile cu pacienții și auto-descoperirea profesională pot crea provocări semnificative. De aceea, vă invit să explorați alături de mine instrumente care să vă ajute să vă dezvoltați atât abilitățile profesionale, cât și sănătatea mentală.

Pentru specialiștii din domeniul medical: văd în fiecare zi eroi care își dedică viața altora și vă înțeleg dedicația și provocările unice cu care vă confruntați, iar volumul crescut de muncă, presiunea constantă de a oferi îngrijire de calitate, și epuizarea profesională datorată stresului cronic sunt doar câteva dintre ele. În acest context, atingerea unui echilibru între viața profesională și personală devine o provocare majoră, iar necesitatea de a se adapta la schimbările constante în tehnologie și practici medicale adaugă o altă dimensiune de provocare în carierele voastre. În plus, confruntarea cu situații emoțional dificile și preluarea de decizii critice adaugă un nivel suplimentar de presiune și responsabilitate. Fie că sunteți în căutarea unui spațiu pentru a vă exprima gândurile și emoțiile, sau doriți să explorați tehnici de gestionare a stresului și a epuizării profesionale, aici veți găsi întotdeauna un partener de încredere pentru a vă sprijini în această călătorie.

Aparținători și pacienți, vă adresez o invitație specială. Știu că vă confruntați constant cu diferite provocări fizice și emoționale precum sentimentul de vulnerabilitate și incertitudine asociat diagnosticelor și tratamentelor, ce pot deveni copleșitoare, iar navigarea prin sistemul medical poate aduce multe frustrări și stres. Înțeleg cât de important este să aveți un loc unde să vă exprimați și să primiți sprijin în gestionarea îngrijirii pentru cei dragi în domeniul medical, și vă ofer un spațiu cald și deschis pentru a discuta cum puteți susține nu doar pe cei din jurul vostru, ci și propria bunăstare mentală. 

 Experiența mea în domeniul medical și psihologic se bazează pe o profundă pasiune pentru conexiunea umană. Iar în viziunea mea, fiecare dintre noi merită un loc unde să-și refacă resursele, să exploreze soluțiile și să construiască reziliență în fața provocărilor specifice ale vieții. De asemenea cred cu tărie în puterea fiecărei persoane de a-și schimba viața și sunt dedicată să explorăm împreună resursele, soluțiile și strategiile personalizate și adaptate nevoilor tale unice. Așa că în cazul în care te-ai decis să facem o echipă, să te sprijin și să-ți fac această călătorie mai ușoară – trimite-mi un e-mail pe contact@irinamanu.com și îți răspund în cel mai scurt timp.

3 lucruri extra despre mine
  • Asistent Medical de 21 ani 100% 100%
  • Lector / Formator de 13 ani 100% 100%
  • Psiholog de 7 ani 100% 100%
Testimoniale
Dacă cineva m-ar întreba cum este sa lucrez cu doamna Irina aș putea să vorbesc zile întregi fără să mă opresc. Dumneaei este cea mai minunată și plină de viață persoană pe care am cunoscut-o vreodată, și singura terapeută care a reușit să scoată tot ce este mai bun din mine încă de la primele ședințe. Este terapeutul care indiferent de acțiunile mele, nu m-a lăsat baltă și nu a renunțat la mine, chiar dacă de foarte multe ori, mă întorceam la greșelile din trecut. Este singura persoană care a văzut ceva bun și frumos în mine și nu s-a lăsat până nu m-a făcut și pe mine să văd asta. Ședințele de terapie cu dumneaei sunt o bucurie pentru mine, pentru că am sentimentul că indiferent de ce voi spune, nu mă va judeca niciodată. Este singura terapeută care mi-a dovedit că prin terapie te poți recupera, indiferent de traumele prin care ai trecut în viață!
Alexandra

Cred că unul dintre considerentele pe care majoritatea oamenilor le iau în calcul atunci când își aleg terapeutul este dorința de a nu se simți judecați. Pentru mine, pe lângă evoluția bună obținută cu ajutorul unui terapeut, este foarte important să simt ca pot să mă exprim și să fiu eu. Astfel, aceste două considerente personale, m-au făcut să o aleg pe dna. Irina, cea care m-a ajutat să mă exprim liber, să fiu sinceră cu mine și să am o altă viziune asupra lucrurilor. Sigur, un alt factor adjuvant a fost atmosfera relaxantă pe care tot dânsa reușea să o creeze. Pentru mine, a fost minunat să o am ca terapeută și fără ajutorul ei nu aș fi reușit să spun cu voce tare care sunt dorințele inimii mele.
Andreea

Am căutat mult timp un psiholog, iar teama mea cea mai mare era ca nu voi fi înțeleasă, însă am găsit-o pe dna. Irina fix la momentul potrivit. Ea m-a ajutat în primul rând să mă descopăr, să mă înțeleg și cel mai important să nu mă mai judec. Cel mai minunat lucru la dânsa este ca îi poți spune orice fără a te simți absolut deloc stânjenit, iar soluțiile găsite împreună în timpul discuțiilor avute - sunt extrem de liniștitoare, și te fac să simți că îți clarifici situația în care te afli și știi încotro să te îndrepți.
Loredana

Persoana care m-a inspirat în acest an a fost terapeuta mea dna. Irina, pentru că mi-a arătat că mai există și oameni buni și frumoși și că viața nu este chiar atât de “urâtă” pe cât credeam eu. M-a sprijinit mai mult decât propria mea familie și a fost acolo pentru mine indiferent de orice circumstanțe. Și chiar dacă eu am plecat în alt oraș, ea nu m-a abandonat și nu a uitat de mine, ci în continuare am facut terapie. Mi-a arătat că indiferent de distanțǎ, oamenii care conteaza – vor rămâne lângă noi. Tot ea mi-a deschis uși pe care fie am vrut să  le țin închise cu lacăt pentru că îmi era teama să le deschid, fie erau niște uși de existența cărora nici măcar nu știam. Am mai făcut terapie și în trecut, dar nu a dat roade și îmi pierdusem speranța că o persoană necunoscută va putea să mă ajute să-mi rezolv problemele și să mă bucur de viață, dar a apărut ea și viața mea s-a schimbat. Nu o să îi pot mulțumi niciodată îndeajuns de mult pentru tot ce a făcut pentru mine în terapie !

Alexandra

Realizarea diferitelor activități și efortul depus în timpul terapiei cu dna. Irina, a fost foarte intens. Cu o seriozitate și o aplicabilitate extraordinar de frumoasă, punându-se accent pe cele mai importante aspecte pentru mine. Trecerea de la o stare la alta și tot felul de lucruri pe care le făceam, m-au afundat într-o groapă, din care doar ea reușea să mă scoață de fiecare dată.

De altfel, dna. Irina știe să inițieze și să păstreze o relație foarte buna cu persoana cu care lucrează în terapie, și știe să diferențieze o colaborarea personală de cea profesională (am avut-o și ca profesor în timpul facultății și ca terapeut după ce am terminat facultatea).

Mălina

Promptitudine, Seriozitate, Profesionalism, sunt doar câteva dintre cuvinte care pot descrie într-o manieră obiectivă experiența mea personală în realizarea diferitelor activități pe care le-am făcut împreuna cu dna. Irina în decursul ultimilor ani.

De asemenea, de menționat este faptul că pe lângă toate cele de mai sus, ea este o persoană care știe extraordinar de bine să managerieze situațiile de criză apărute, și știe să colaboreze direct și clar de fiecare dată cu orice persoană cu care formează o echipă.

Andrei

Pin It on Pinterest

Sari la conținut